Medische bekabelingssystemen

Wij denken mee met de zorgprofessional

Een efficiënte en veilige werkomgeving is essentieel voor het leveren van goede zorg. Medische bekabelingssystemen vertalen zich rechtstreeks in betere hygiëne, kwaliteit en patiëntbeleving. 

De medische bekabelingssystemen van BI Select zijn het resultaat van 30 jaar kennis en ervaring. Onze medische bedwandpanelen, wandgoten en energiezuilen zijn ontwikkeld in samenspraak met het klinisch en technisch personeel van onze klanten. Ze worden toegepast op (gespecialiseerde) verpleegafdelingen, intensive en medium care. 

Bekijk hier onze medische standaard producten

Medische bekabelingssystemen | Producten

Onze medische bekabelingssystemen passen de werkplek aan op de behoeften van het zorgpersoneel en verbeteren de toegang tot de patiënt. Afhankelijk van de situatie zijn hiervoor verschillende bedwandpanelen, wandgoten en energiezuilen geschikt. Deze kunnen onder andere worden voorzien van medische gassen, 230V met potentiaalvereffening en medische aarding, datakabels, verpleegoproepsystemen, lichtregelsystemen en andere componenten.

Vindt u hieronder niet het systeem of component die u zoekt?

Vraag dan een BI Select adviseur om mee te denken over een oplossing op maat.

Maak hier een afspraak

Medische bekabelingssystemen | BWG190 Bedwandpaneel

Dit bedwandpaneel bestaat uit een dubbel, aluminium profiel met een scheidingsschot. Een van beide compartimenten kan worden gebruikt voor 230V en datakabels. Het andere compartiment kan worden uitgerust met medische gassen. Bij het maken van medische bekabelingssystemen heeft veiligheid uiteraard de hoogste prioriteit. De BWG190 is voorzien van gescheiden, gasdichte compartimenten van brandveilig materiaal. 

Het bedwandpaneel kan horizontaal of verticaal worden uitgevoerd. De horizontale uitvoering is een klassiek systeem dat vaak wordt gebruikt. Tegenwoordig worden echter vaker verticale panelen gekozen vanwege de betere bereikbaarheid van de aansluiting. 

De gekozen componenten worden zodanig geplaatst dat ze eenvoudig kunnen worden bediend en gereinigd. Daarnaast houden wij rekening met het gekozen interieurconcept. Zo kunnen we het bedwandpaneel ook wegwerken in de wand of in een houten constructie. 

Lees meer over de BWG190

Medische bekabelingsoplossingen | BC182 Medische inbouwgoot

De medische wandgoot BC182 kan geheel in de wand worden weggewerkt. Hierdoor is de wandgoot uit hygiëne-oogpunt ideaal, want er zijn geen kieren of naden. Het zorgt ook voor een nog strakker design. In de inbouwgoot is ruimte voor 230V en data-aansluitingen. Daarnaast is er een speciale versie voor inbouw van medische gassen naast andere medische bekabelingssystemen.

Lees meer over de BC182

BP220 Medische energiezuil oplossing

Het veelzijdige BP220 profiel is uitermate geschikt als vrijstaande energiezuil. Dit is met name handig voor medische bekabelingssystemen waarin vaak van opstelling wordt gewisseld, zoals de couveuses op de neonatologie. Compartimenten kunnen worden uitgerust met medische gassen, 230V met potentiaalvereffening, verpleegoproepsystemen of lichtregelsystemen. Het punt voor medische aarding (SAR) wordt bovenin de zuil gemonteerd: eenvoudig toegankelijk voor periodieke metingen. 

Lees meer over de BP220 medische energiezuil

BP220 Medische plafondzuil systeem

Bij extra onderzoeken of calamiteiten moet er snel extra apparatuur worden aangesloten. Plafondzuilen zorgen in dat geval voor de benodigde voeding, zonder in de weg te hangen. Door de dubbele invulbaarheid is er ruimte voor verschillende soorten medische bekabelingssystemen. Bovendien kunnen de componenten op elke gewenste hoogte worden gemonteerd. Dit verbetert ook de workflow van de schoonmaak.

Lees meer over de plafondzuil

Medische bekabelingssystemen | Eigenschappen en componenten

BI Select medische bekabelingssystemen blinken uit in flexibiliteit en capaciteit. Binnen ziekenhuizen zijn voor verschillende afdelingen andere aansluitingen nodig. Veel componenten kan BI Select zelf in house bevestigen. Voor andere aansluitingen kunnen wij in overleg met de leverancier passende compartimenten maken.

DIN profiel

Het BWG190 Bedwandpaneel is aan de boven- en onderzijde voorzien van het veelzijdige DIN profiel. Hierop kunnen verschillende apparaten snel en veilig worden bevestigd. Hiermee onderscheidt het profiel zich van andere bedwandpanelen. Met de keus voor aluminium is het profiel stevig genoeg voor het DIN profiel, in tegenstelling tot plaatstalen goten.

Medische deksel

De medische oplossingen van BI Select zijn voorzien van een speciale deksel. Deze is vlakker en bevat minder naden en randjes. Hierdoor is deze beter en sneller schoon te maken. Daarnaast kan deze deksel geaard worden. Door het gebruik van deze deksel kunnen eventuele wijzigingen in de toekomst eenvoudig worden uitgevoerd.

Potentiaalvereffening en SAR

Onze oplossing zijn voorzien van potentiaalvereffening voor extra aarding en veiligheid. En elke medische goot heeft een SAR-punt. Alle metalen componenten zijn verbonden en lopen 1 op 1 naar het SAR-punt. 

Preferentiele contactdozen

Vitale systemen mogen uiteraard nooit uitvallen. Daarom kunnen onze medische oplossingen worden voorzien van preferentiële (groene) contactdozen op verschillende groepen.  Deze zijn kinderveilig, voorzien van een groepsaanduiding en voorzien van LED indicatielampje.

Verpleegoproepsystemen

BI Select werkt samen met verschillende toeleveranciers, specialisten op hun vakgebied. Zo kunnen wij ook voorzieningen maken voor desgewenste verpleegoproepsystemen.

Medische bekabelingssystemen | Nauwe samenwerking tussen zorg en techniek

Projectmanagement

Binnen grote organisaties is het een uitdaging om de verschillende wensen te verzamelen, evalueren en vertalen in een werkzaam eindproduct. Omdat BI Select zich vooral richt op grote bouw- en renovatieprojecten, hebben onze adviseurs ruime ervaring in projectmanagement. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als projectpartner en ontzorgen de klant met advies en sturing.

Een mooi voorbeeld is onze hechte samenwerking met leveranciers van medische gassen. Deze componenten worden in onze fabriek geassembleerd zodat de oplossing prefab kan worden geleverd. Zo houden wij toezicht op het gehele productieproces. Deze werkwijze is veiliger en waarborgt de kwaliteit.

Onze service begint met een gedegen planning en inventarisatie vooraf. Door alle stakeholders tijdig te betrekken, blijven wij latere problemen voor. In de ontwerpfase houden wij al rekening met operationele gevolgen tijdens levering en montage. Indien er toch onverwachte wijzigingen optreden, kan ons efficiënte ontwerpteam altijd snel reageren. 

Van idee tot eindproduct

De engineers van BI Select vertalen de wensen van uw zorgpersoneel in haalbare, technische medische bekabelingssystemen. Hierop volgt een gedegen risico inventarisatie waarbij het ontwerp wordt getoetst op de constructie, brandveiligheid en elektrotechnische normen. Bij het ontwerp wordt tevens gekeken naar de praktische gevolgen in het gebruik, transport en montage. Een BI Select constructie kan in één keer vervoerd worden, en het profiel hoeft niet meer op locatie te worden bewerkt. 

Zorg op maat

BI Select heeft alle benodigde expertise in huis om een passende oplossing te maken. In tegenstelling tot veel logge, buitenlandse leveranciers kunnen wij snel aanpassingen maken in het ontwerp. Voor grote projecten kunnen wij onze profielen en modulaire oplossingen op maat maken. Ook kunnen de profielen in vrijwel elke RAL kleur worden gepoedercoat, zodat deze past in het interieurconcept en de gewenste omgeving voor de patiënt. 

Oplossingen met een lange levensduur

Ook na de aanschaf van uw bekabelingssysteem denken wij met u mee. BI Select producten worden zodanig ontworpen dat deze eenvoudig kunnen worden aangepast in de toekomst. Met de hoge snelheid van technologische ontwikkelingen in de zorg, biedt dit grote meerwaarde. Wilt u advies over de mogelijkheden van uw bestaande systemen? Laat het ons weten.

BI Select kwaliteit bij u thuis

Bent u enthousiast over BI Select design, maar zoekt u een oplossing voor aan huis in kantoor? Bekijk dan ook www.biselectsimon.nl

Maak een afspraak

In onze 30 jaar ervaring met medische oplossingen, hebben wij geleerd dat elk project anders is. In een kort kennismakingsgesprek kan een BI Select adviseur de meest relevante oplossingen en ontwikkelingen met u doornemen. Uiteraard kan dit ook via Microsoft Teams.

Neem contact op met een adviseur