Energiezuilen Veilig, onzichtbaar, verbonden
Interesse aangeven ->
Een professionele werkomgeving vraagt veel bekabelingsaansluitingen op verschillende plekken in het gebouw. De eenvoudig verplaatsbare energiezuilen van BI Select zorgen voor een probleemloze, veilige en onzichtbare aanvoer van de bekabeling vanuit het plafond of van onder de vloer tot aan de werkplek. De zuilen zijn zo geconstrueerd dat tussentijdse aanpassingen van de bekabeling in een handomdraai gerealiseerd kunnen worden.

Energiezuilen programma | BP 220 Combizuil

Combinatie van het dubbelzijdige BP 220 profiel & slanke doorvoer buis.

Stroom en data in één flexibele zuil. De combizuil is ontwikkeld voor situaties waarbij de voeding uit het plafond komt, maar de zuil niet helemaal hoeft door te lopen tot het plafond. Boven bureauhoogte gaat de zuil verder in twee ranke ovalen buisjes of als een ronde buis met klikdeksel. Zodat de er zo min mogelijk profiel het zicht ontneemt. Onder het bureau niveau juist veel ruimte beschikbaar in het dubbelzijdige BP220 profiel. De combizuil is verkrijgbaar in standaardlengtes van 2700 mm, 3200 mm en 3700 mm. Op verzoek kan de lengte worden gevarieerd tot een maximum van 6400 mm.

Met de BP 220 Combizuil bespaart u aanzienlijk op de montagetijd. Dankzij de 60 mm ronde verjonging met klikdeksel, kan bekabeling gemakkelijk worden toegevoegd. BI Select energiezuilen worden prefab voorgemonteerd, met inbouwmateriaal, aansluitsnoeren, datakabels en bevestigingscomponenten. Daarnaast bieden de twee compartimenten grote capaciteit voor 230V en data bekabeling. De BP 220 Combizuil is in hoogte variabel. Bij een grote afname behoefte zal het BP220 gedeelte dan boven het bureau niveau uit kunnen komen.

Een mooi voorbeeld van het BP 220 Combizuil profiel is te vinden in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank. Deze is uitgevoerd met geïntegreerde LED Selux armaturen. De voetplaat is speciaal op maat gemaakt, zodat deze onder het bureau paste en niet in conflict kwam met de meubels. Lees hier meer over dit project.

Lees meer over de BP 220 Combizuil

Energiezuilen voor minder behoefte| BP 90

Slank en efficiënt

Op werkplekken met een eenvoudige bekabelingssituatie die niet vaak wordt gewijzigd biedt het type BP 90 uitstekende mogelijkheden. De zuil telt drie afzonderlijke bekabelingskanalen en heeft voldoende ruimte voor normale toepassingen.

Met de BP 90 energiezuil bespaart u aanzienlijk op kosten. Binnen deze energiezuil kunt u bekabeling scheiden met drie aparte compartimenten. En dat zonder gebruik van een scheidingsschot. Hiermee scheidt u bijvoorbeeld zwakstroom van sterkstroom. De BP 90 energiezuil wordt inclusief bevestigingscomponenten, patchkabels, aansluitsnoeren en inbouwmateriaal geleverd, geheel voorgemonteerd. Kortom, een enkelzijdige, aluminium energiezuil voor werkplekken met een standaard bekabelingssituatie.

Lees meer over de BP 90 energiezuil

Energiezuil met hoge capaciteit | BP 220

Ongekende capaciteit

De BP 220 kan aan beide kanten worden voorzien van stroom en biedt hierdoor een ongekende capaciteit. Het inbouwmateriaal en de bekabeling kunnen wat betreft sterk- en zwakstroom absoluut gescheiden worden gehouden. Ook in laboratoria wordt vaak voor deze zuil gekozen omdat het tweede compartiment zelfs gebruikt kan worden voor de toevoer van medische gassen. Het BP 220 profiel is ook beschikbaar als opvoerzuil. De opvoerzuil is vaak niet hoger dan 60 cm en is voorzien van een speciaal ontworpen voetplaat met rozet en topdeksel.

Omdat de invulling van de BP 220 energiezuil eenvoudig aan te passen is, is het bij uitstek een duurzaam product. Het robuuste profiel gaat bovendien een gebouwleven lang mee.  Daarmee is het de meest veelzijdige energiezuil. U kunt bijvoorbeeld de grote capaciteit benutten voor databekabeling. Aansluitsnoeren, bevestigingscomponenten, patchkabels en inbouwmateriaal worden meegeleverd met de compleet voorgemonteerde zuilen.

Het BP 220 energiezuil profiel kan op vele verschillende manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld als hangende plafondzuil bij de Universi­teit van Maastricht. De zuilen zijn bevestigd op het beton en steken ruim een meter lager door het systeemplafond heen. De krachtarm die met die afstand gemaakt wordt, maakte een extra stevige verankering noodzakelijk. De voet van de zuil is constructief verstevigd. De kracht wordt nu opgevangen tussen voet en zuil en niet door het plafond. Lees meer over dit project.

Lees meer over de BP 220 energiezuil

Arquatus I Energiezuilen BI Select

Luxe energiezuil | Arquatus I energiezuil

Stijlvol design

Arquatus I is de naam van een hernieuwde serie energiezuilen van BI Select. De esthetische waarde speelt in de Arquatus-lijn een voorname rol. Ware sieraden voor het interieur; een must voor de liefhebber van design. Als doorvoerzuil is de Arquatus I eveneens leverbaar. Standaardlengtes 2700 mm, 3200 mm en 3700 mm. Op verzoek kan de lengte worden gevarieerd tot een maximum van 6400 mm.

Het veelzijdige Arquatus profiel kan in verschillende manieren worden ingezet. Bekijk bijvoorbeeld ook de Arquatus I lijnverlichting. Maar deze zuil kan ook worden uitgevoerd als doorvoerzuil met uplightfunctie. Of als staand verlichtingsarmatuur en werkplekontsluiting. Zo wordt het slanke, luchtige design van het Arquatus profiel voor verschillende functies benut.

Een mooi voorbeeld van een Arquatus I uitvoering is de variant in RAL 9006 grijs voorzien van edelstaal schakelmateriaal van Jung. Lees meer over dit project voor het World Trade Center in Amsterdam.

Wat zou u willen in uw Arquatus? Vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer over de Arquatus I energiezuil

Energiezuilen tot maar liefst 6400 mm

Wij zagen onze eigen aluminium profielen op maat. Hierdoor kunnen wij de langste energiezuilen op de markt leveren. Dat kan handig zijn wanneer u een hoog plafond heeft, extra capaciteit nodig heeft, of grote ruimtes professioneel wilt bekabelen. Vraag één van onze adviseurs naar de mogelijkheden.

De voordelen van BI Select energiezuilen op een rijtje

BI Select energiezuilen zijn gemaakt van duurzaam aluminium. Hierdoor is dit een zeer milieuvriendelijke bekabelingsoplossing. Daarnaast zijn onze energiezuilen zodanig ontwikkelt dat deze veilig en snel gemonteerd kunnen worden. Bovendien combineren onze energiezuilen goed design vanuit elke hoek. En kunnen onze energiezuilen zeer veelzijdig worden ingevuld. Laat ons weten welke voorziening u nodig heeft in uw energiezuilen!

Duurzaam aluminium

Aluminium weegt slechts een derde van het gewicht van staal, maar is even sterk, roestvrij en slijtvast. Daarnaast is aluminium volledig herbruikbaar. Hiervan maken wij een licht, robuust en duurzaam profiel voor de energiezuil. Dit profiel wordt in een speciale mal geextrudeerd en vervolgens op maat gezaagd.

Referentie projecten:

Een energiezuil voor elke omgeving

Wilt u energiezuilen, maar weet u nog niet welke variant? Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van de beste oplossing.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Benieuwd wat wij nog meer kunnen bieden?

Kijk ook eens naar onze selectie vloerdozen op www.biselectsimon.nl