Wandgoten

Voor omgevingen waarin de voeding vanuit de muren plaatsvindt, ontwikkelde BI Select veelzijdige en sterke aluminium wandgoten. Deze wandgoten worden gekenmerkt door een minimalistisch en tijdloos design, veilige en professionele bekabeling, en het gebruik van duurzaam aluminium.

Wandgoten | MKG 130 miniklapgoot

Compact en capabel

De miniklapgoot is een compactere variant van de BKG 190. De klapgoot en miniklapgoot zijn om de 1800 mm voorzien van een Wieland of WAGO verdeelblok voor 230V. Hiermee worden de wandgoten prefab geleverd en kunt u sneller installeren. Dit is niet mogelijk met traditionele wandgoten. En dat terwijl de kleinste MKG130 klapgoot dezelfde capaciteit biedt als een plaatstalen 170 mm goot.

Lees meer over de MKG 130

MKG130 klapgoot | BI Select Nederland wantgoten

              Diepte|130MM

          Breedte- 60MM

BKG190 klapgoot BISelect 3dmodel | wantgoten

              Diepte|190MM

          Breedte- 70MM

Wandgoot systeem | BKG 190 klapgoot 

Hoge capaciteit en flexibiliteit

De klapgoot is familie van de traditionele BI Select wandgoten: de BWG 190. Het deksel, waarachter alle aansluitingen zich bevinden is eenvoudig te openen en te sluiten en is zelfs geheel afneembaar. Reuze handig bij een grote hoeveelheid databekabeling. De klapgoot kan zowel op plint- als op bureauhoogte aan de wand worden bevestigd. 

Lees meer over de BKG 190

Slankste wandgoot | PG-70 doorvoerprofiel

Compact en capabel

Met slechts 20 milimeter diepte is dit de slankste wandgoot onder de wandgoten in het BI Select assortiment. Een zeer compacte manier om bekabeling netjes in te verwerken. En daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Lees meer over de PG-70 

Vraag het uw BI Select adviseur!

Werkt goed in combinatie met:

MKG Miniklapgoot

Wandgoten | PG-120 plint-plafondgoot

Perfecte aanvulling op bekabelingssystemen

De PG120 is aluminium kabeldoorvoerkanaal met een diepte van 45 mm dat vaak dienst doet als stijg- of zakgoot. Of gewoon als een unieke, zeer platte wandgoot. Terwijl het met 45 x 120 mm toch ruim voldoende capaciteit biedt voor alle bekabeling. De PG120 wandgoten zijn zeer geschikt voor verzorgingshuizen, woningen en renovaties.

Lees meer over de PG120

Plint-plafondgoot PG120 BI Select

Vraag het uw BI Select adviseur!

Werkt goed in combinatie met:

MKG miniklapgoot

PG-70 doorvoergoot

Traditionele wandgoot | BWG90 wandgoot 

Klassieke wandgoot, onderscheidend aluminium

De BWG90 wandgoot behoort tot de traditionele wandgoten. Deze is gemaakt van hetzelfde, veelzijdige profiel als de BP90 energiezuil. Dit is smaller dan traditionele 120mm wandgoten, maar biedt dezelfde netto bekabelingsruimte. Het resultaat is een strak en minimalistisch aanzicht. Bij klassieke wandgoten zijn alle componenten in het zicht en dus eenvoudig bereikbaar. De BWG90 is ook leverbaar in een dubbele uitvoering met scheidingsschot, ideaal voor medische omgevingen. 

Lees meer over de BWG90

BC-182 inbouwgoot

De BC-182 inbouwgoot is één van de weinige varianten wandgoten op de markt met deze toepassing.  Daarnaast is het de enige aluminium inbouwgoot, een keus voor kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het robuuste schakelmateriaal waarvan de goot kan worden voorzien. In vergelijking met klein schakelmateriaal is dit veel steviger.

Lees meer over de BC-182 inbouwgoot

BC182 Wandgoot systemen

Flexibele oplossing voor een moderne werkomgeving

De BI Select wandgoten bieden aansluiting zonder losliggende snoeren. Met de klapgoot bepaalt u zelf op welk punt de snoeren de goot verlaten. Achter de scharnierbare en uitneembare deksel blijven de snoeren tot aan het bureau verstopt. Dit vermindert struikelgevaar en zorgt voor een professionele en rustige uitstraling. Omdat de klapgoot rondom gepoedercoat is, kan deze prima voor een vliesgevel worden gemonteerd.

Een veilige en snelle installatie

De klapgoot en miniklapgoot zijn om de 1800 mm voorzien van een Wieland of WAGO verdeelblok voor 230V. Hiermee wordt de goot prefab geleverd en kunt u sneller installeren. Dit is niet mogelijk met een traditionele wandgoot. 

Ook datakabels kunnen eenvoudiger en veiliger worden gemonteerd in de klapgoot. Door het ontbreken van inbouwdozen kunnen de kabels in één keer in een gescheiden compartiment worden gelegd. Met de speciale dataframes verkleint u de kans op kabelverbuiging.

Verbonden in 3 stappen

Met de klapgoot en miniklapgoot bespaart u aanzienlijk op de montage. De klapgoot kan als plintgoot, wandgoot of op zijn rug in of op de vloer gemonteerd worden. Voor de laatste toepassing kunnen wij natuurlijk op verzoek vlakke bochten links of rechts leveren. Begin met het monteren van de standaard lengte van 3600 en het koppelen van de goot. Om de 1800 mm heeft BI Select de klapgoot prefab voorzien van 230V verdeelblokken van Wieland of WAGO en voor de data speciale databeugels. Hierdoor zijn schakelmateriaal en inbouwdozen niet meer nodig. 

Sluit het eerste 230V verdeelblok aan en koppel de volgende verdeelblokken op een eindgroep met koppelsnoeren. Ook de datakabels kunnen probleemloos in de goot worden gelegd. De kabels hoeven niet gebogen of geknikt te worden om de aansluiting in een data-inbouwdoos te kunnen afmonteren. Dankzij de speciale databeugels voor de data-aansluiting blijven de snoeren prachtig recht en onbeschadigd.

Wanneer alle kabels en aansluitingen zijn gerealiseerd worden de scharnierbare deksels in de goot bevestigd. Hierdoor ontstaat een strak en rustig aangezicht in de ruimte. Wanneer u in de toekomst aansluitingen op een andere plek wilt realiseren, kunt u dit eenvoudig muteren binnen de bestaande klapgoot.

Referentie projecten:

Meer laden

Duurzaamheid

Het aluminium profiel maakt onze wandgoten licht, robuust en visueel aantrekkelijk. Maar het gebruik van aluminium maakt onze producten ook zeer duurzaam. Volgens onderzoek blijkt dat de gebouwgebonden installaties goed zijn voor meer dan dertig procent van de totale milieu-impact van een gebouw. Normaal worden ze tijdens de levensduur van een pand wel drie keer vervangen. Door toepassing van de klapgoot wordt dit teruggebracht naar één keer. Het belangrijkste van duurzaamheid is de levensduur van het product.

Herbruikbaar aluminium

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is het recyclen van aluminium erg duurzaam. Aluminium is voor 100 procent hernieuwbaar en het recyclen vereist slechts 5 procent van de energie die nodig is bij de eerste productie.

Maatwerk is duurzaam

Omdat wij maatwerk leveren, passen wij de perslengte van onze profielen aan op onze klanten. Zo reduceren wij het restproduct tot een minimum. Het overgebleven restproduct wordt door onze leveranciers weer ingenomen en gerecycled.

Milieuvriendelijke poedercoating

Tijdens het verfproces wordt negatief geladen poeder op het positief geladen metaal gespoten. Het poeder blijft hierdoor plakken, waarna het in de oven smelt tot een egale, harde laag (poedercoating). Zo komen er bij het poedercoaten geen chemische toevoegingen vrij. En het overtollige poeder kan volledig worden hergebruikt.

Welke wandgoot past in uw gebouw?

Vindt u niet de gewenste standaardmaat tussen onze wandgoten? Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Bel of e-mail ons voor een afspraak.

Benieuwd wat wij nog meer kunnen bieden?

Kijk ook eens naar onze selectie vloerdozen op www.biselectsimon.nl