Cimar Electronics uit Veenendaal stelt hoge eisen aan een professionele en veilige werkomgeving. Als specialist verzorgt Cimar de productie en assemblage van printplaten (prints/PCB’s), besturingskasten en -panelen, schakelkasten en diverse elektronische en elektrotechnische apparaten. In samenwerking met installateur TechTron heeft Cimar gekozen voor BP220 industriezuilen van BI Select.

Er zijn 25 zuilen geleverd in vier verschillende uitvoeringen. Omdat de plafondhoogten op de begane grond en eerste verdieping verschillen, zijn lengtes van respectievelijk 2750 en 3700 mm geleverd. BI Select onderscheidt zich dan ook door maatwerk en het leveren van zeer lange energiezuilen. De aansluitingen zelf zijn onder de hoogte van de productietafels gemonteerd. Uit het zicht, maar altijd binnen bereik.

De dubbelzijdig invulbare industriezuilen bevatten een combinatie van 230V wandcontactdozen, data aansluitingen, perslucht en een afzuiginstallatie. Deze laatste toevoeging is door Cimar zelf toegeleverden door BI Select gemonteerd. De lucht wordt via een PE buis afgevoerd door de zuil. Daarnaast zijn er op verzoek van Cimar Jung AS500 wandcontactdozen toegepast. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen BI Select en de klant. 

Lees meer over de BP220 industriezuil