Project omschrijving

Rabobank, Rotterdam

Verjonging in bestaand jasje

Het uit de jaren vijftig daterende hoofdkantoor van de Rabobank Rotterdam, gelegen aan de Blaak, was rond 2005 hard aan een verjongingskuur toe. Het zestien verdiepingen tellende gebouw voldeed niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Het casco is het enige dat bij de grootscheepse verbouwing intact werd gelaten. Binnen de muren van het gebouw heeft een ware kaalslag plaatsgevonden. Fasegewijs zijn twaalf verdiepingen vernieuwd en opnieuw ingericht. Ook zijn alle technische installaties vernieuwd.

Flexibiliteit en andere voorwaarden

Voor de kantoorinrichting werd gekozen voor een flexibele opstelling. De bureautafels zijn vrij in de ruimte geplaatst. Er zijn configuraties van twee, drie en vier werkplekken gecreëerd die eenvoudig kunnen worden veranderd. De bekabelingsoplossing mocht deze vrije indeelbaarheid in geen geval in de weg staan. BP220 combizuilen waren de ideale oplossing.

Schuin geplaatste deksels

De combizuil BP 220 (zo’n 150 stuks) is in diverse uitvoeringen geleverd, inclusief 230 Volt- en data/telefoonkabels, eveneens in verschillende samenstellingen. Ter plaatse is eerst een zuil bemonsterd waarbij de aansluitingen recht in de zuil werden aangebracht; op de traditionele manier. Uiteindelijk gaf men de voorkeur aan de uitvoering waarbij de deksels schuin zijn geplaatst. De stevige CAT 6-kabels die werden toegepast, mochten beslist niet te krap worden gebogen. Het nieuwe datadeksel van BI Select is zo vormgegeven dat de kabels er recht in en recht weer uit komen. Dankzij de stand van de jacks hoeven de kabels niet geknikt te worden. En dat ziet er nog mooi uit ook. Deze uitvoering wint steeds meer aan populariteit wint, zo merken ze bij BI Select.