Project omschrijving

Provinciehuis Gelderland, Arnhem

Geen schakelmateriaal nodig

De klapgoot BKG 190 is een ware hit. Van inbouwdozen is geen sprake en dat scheelt enorm in de installatietijd. De klapgoot is voorzien van een scharnierend en afneembaar deksel waarachter de data- en 230 Volt-aansluitingen verscholen zitten. In gesloten staat biedt de klapgoot daarom een strakke aanblik die extra wordt benadrukt doordat de klapgoot in aluminium is uitgevoerd. Schakelmateriaal is niet nodig.

Kabels maken er geen buiging voor...

De klapgoot is zo geconstrueerd dat datakabels er moeiteloos ingelegd kunnen worden, zelfs zonder dat zij gebogen hoeven te worden. Dankzij speciale montagetrapjes voor de dataaansluiting blijven de snoeren recht. Ook al bevindt het daadwerkelijke aansluitpunt in de goot zich enkele meters van het bureau, met de klapgoot kan de gebruiker zelf bepalen op welk punt de snoeren de goot verlaten.

Voeding wordt gehaald zonder dat iemand ‘t ziet

Mochten er meer aansluitpunten gewenst zijn dan standaard voorhanden, dan levert dat geen enkel probleem op. Achter de deksel kan het volgende aansluitpunt worden bereikt. Voor datakabels geldt dat wanneer op een bepaald punt meer aansluitingen gerealiseerd moeten worden, er van een verderop gelegen aansluitpunt kan worden afgetakt.

Vloerdoos op maat

De publieksruimte is voorzien van een prachtige leistenen vloer. Hoe liet de behoefte aan contactdozen en data-aansluitpunten zich daar het beste mee rijmen? Met vloerdozen van BI Select. BI Select ontwikkelde acht vloerdozen in het formaat van de leistenen tegels. Het fraaie uiterlijk van de vloer kon daarmee volop worden gerespecteerd.