Project omschrijving

PON Equipment & Power systems, Almere

Zo strak mogelijk

Open structuren creëren, dat was destijds de grondgedachte bij de bouw van de kantoren en bedrijfsruimtes van de werkmaatschappijen van Pon Equipment & Power Systems (PEPS) in Almere. Een gedachte, die zich eveneens manifesteert in het interieur. De scheidingswanden tussen de ruimtes zijn van glas en dat stelt extra hoge eisen aan de stilering van de inrichting: zo strak mogelijk. Voor de installaties betekende dat dat zij zo min mogelijk in ’t oog mochten lopen. De keus voor energiezuilen met verjonging was daarom snel gemaakt.

Ruim voldoende aansluitcapaciteit

Van de combizuil zie je boven bureauhoogte alleen het verjongde deel. Onder het bureaublad biedt de combizuil meer dan voldoende aansluitcapaciteit.

Mooi afgewerkt

Ook aan de afwerking is veel zorg besteed. De voet is even breed als de zuil en dat ziet er elegant en strak uit. De vloerdozen zijn in het beton meegestort. We hebben hier niet met goten maar met leidingen gewerkt. Op de dozen is lamelparket aangebracht dat mooi aansluit op de houten vloeren. Voorts is gebruik gemaakt van het fraai ontworpen schakelmateriaal van Jung AS 500 serie.

Schakelmateriaal naar wens

In de vergaderruimtes in de showroom zijn twee niet-verjongde zuilen toegepast. Deze bevatten meer schakelmateriaal dan de andere zuilen, onder meer voor de bediening van het koelsysteem, de zonwering en de lichtinstallatie. Deze zuilen bevatten daarnaast aansluitingen voor audiovisuele apparatuur, 230 Volt en data-aansluitpunten.